Kedvelem a Plusz Portált! | Bezárom ::X::
 
Kezdőlap arrow Hírek arrow Székelyudvarhely
Mestermérleg: egy arany két ezüst négy bronz Nyomtatás E-mail
2013. június 05. szerda 14:47
   A székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub kadét korosztályú szabadfogású birkózói május 31-én Mangalián a Callatis Líceum tornatermében részt vettek az országos kadétdöntőn. A versenyen 34 csapat mintegy 250 versenyzője vett részt.
Bővebben...
 
Pályázati szerződéseket írtak alá Nyomtatás E-mail
2013. június 05. szerda 14:42
   Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal tanácsteremben június 3-án, hétfőn a pályázatok szerződéseinek aláírására került sor. Hat féle kiírásra pályázhattak a városban működő nem profitorientált szervezetek, egyesületek, alapítványok stb. Így 1,6 millió lejt osztanak szét, amely a város éves költségvetésének 20 százaléka.
Bővebben...
 
Bő választék az udvarhelyi piacon Nyomtatás E-mail
2013. június 05. szerda 14:41
   Szent István havában járunk. Június első keddjén az időszaknak megfelelő volt a hőmérséklet Székelyudvarhelyen. Újra benépesült a városi zöldségpiac. Ismeretes, hogy minden kedden a székely anyavárosban hetipiac van. A kellemes idő benépesítette a városi piacot.
Bővebben...
 
Fiatalok földje Udvarhelyen Nyomtatás E-mail
2013. június 05. szerda 14:37
   Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Művelődési Háza  ad otthont június 7-én, pénteken 19 órai kezdettel a csíkszeredai Tir na nÓg írtánccsoport „Írtánc” előadásának. A tánccsoport a kelta mitológiából merítette a nevét, a Tir na nÓg jelentése: fiatalok földje.
Bővebben...
 
Rendes havi tanácsülés Udvarhelyen Nyomtatás E-mail
2013. május 31. péntek 13:32
   A helyi közigazgatásról szóló 2001/215-ös számú törvény 39. cikkének 1-es bekezdése alapján 2013. május 30-án, csütörtökön reggel 8 órától Székelyudvarhely Megyei Jogú Város helyi tanácsa ülést tartott a városháza tanácstermében.
Bővebben...
 
Piaci körséta a székely anyaváros zöldségpiacán Nyomtatás E-mail
2013. május 31. péntek 13:31
   Ígéret havában járunk. Május negyedik keddjén a tavaszi évszaknak megfelelő kellemes hőmérséklet köszöntött Székelyudvarhelyre. Nagy volt a sürgés-forgás a városi zöldségpiacon. Tudnivaló, hogy kedden a székely anyavárosban hetipiac van. A kellemes tavaszias idő kicsalogatta az embereket a városi piacra.
Bővebben...
 
Múzeumi belépők Székelyudvarhelyen Nyomtatás E-mail
2013. május 31. péntek 13:28
   Helyi vállalkozókat várunk az új múzeumi belépők reklámfelületeinek betöltésére. Nyitottak vagyunk az érdeklődő vállalkozások számára bővebb tájékoztatást nyújtani - tájékoztatott Miklós Zoltán, a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum igazgatója.
Bővebben...
 
Remekeltek a keresztúriak Nyomtatás E-mail
2013. május 31. péntek 13:27
   A Pesterzsébeten nemzetközi karate versenyt szerveztek angol, belga, német, olasz, osztrák, horvát, ukrán, magyar és erdélyi versenyzők részvételével. A karate versenyen részt vett a székelykeresztúri Fudoshin Karate Klub, akik sikeresen szerepeltek - tájékoztatott Fazakas István a székelykeresztúri Fudoshin Karate Klub elnöke, öt danos karate mester, testnevelő tanár.
Bővebben...
 
Babatúra a kisgyermekes családok számáraBabatúra a kisgyermekes családok számára Nyomtatás E-mail
2013. május 31. péntek 13:16
   Székelyudvarhelyen június 1-én, szombaton, az Erdélyi Kárpát Egyesület székelyudvarhelyi Osztálya „BABATÚRÁT” szervez, kisgyermekes családok számára. 
Bővebben...
 
Könyvbemutató Udvarhelyen Nyomtatás E-mail
2013. május 28. kedd 15:38
   Székelyudvarhelyen szerdán, május 29-én este 7-től a székelyudvarhelyi Városi Könyvtár látvány- és hangzóanyag részlegén bemutatjuk Borsodi L. László „Feljegyzések a földről” című prózvers-kötetét. Az estet az Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány, valamint a www.eirodalom.ro irodalmi portál szervezi, társszervező a székelyudvarhelyi Könyvtár.
Bővebben...
 
Utolsó májusi koncert Székelyudvarhelyen Nyomtatás E-mail
2013. május 28. kedd 15:36
   Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szent István terme ad otthont május 30-án, csütörtökön az utolsó kamarakoncertnek a Székelyföldi Filharmónia szervezésében - tájékoztatott Bodurian Ágota a Székelyföldi Filharmónia művészeti titkára.
Bővebben...
 
Ikrek találkozója a székely anyavárosba Nyomtatás E-mail
2013. május 28. kedd 15:35
   Gyakran mondják az ikrekre, hasonlítanak egymásra, mint két tojás - egyfelől érdekesnek, másfelől pedig különlegesnek találjuk őket, éppen ezért arra gondoltunk, hogy 14 éves korig az ikertestvérek számára találkozót szervezünk gyermeknap alkalmából. 
Bővebben...
 
Udvarhelyi gyermeknap Nyomtatás E-mail
2013. május 28. kedd 15:33
   A Székelyudvarhely tavasza rendezvénysorozat ötödik hetében, június elsején, szombaton a székelyudvarhelyi gyerekek számára a Polgármesteri Hivatal és a Merkur üzletlánc megszervezi a hagyományos „Gyermeknapot” a Szejkefürdőn - tájékoztatott a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala sajtóirodája.
Bővebben...
 
Olcsóbb távfűtés Székelyudvarhelyen Nyomtatás E-mail
2013. május 24. péntek 16:39
   A tervek szerint még idén elkezdődhet egy biomasszás hőerőmű építése városunk határában, melynek köszönhetően 20-30%-kal csökkeni fog a távfűtés ára Székelyudvarhelyen. Az európai szintű technológiával működő, környezetkímélő, biztonságos és hatékony erőmű 200 új munkahelyet fog jelenteni a város számára.
Bővebben...
 
Budvár Kupa a Kerekerdőben Nyomtatás E-mail
2013. május 24. péntek 16:38
   Székelyudvarhely melletti a Kerekerdőben szombaton, május 25-én a ROSEAL Sport Klub és az Erdélyi Kárpát Egyesület Székelyudvarhelyi Osztálya szervezésében kerül sor a hagyományos Budvár Kupa természetjáró versenyre. A verseny szombaton reggel 9 órakor kezdődik a Kerekerdőben, a labdarúgó pályán. Minden érdeklődőt szívesen látnak - tájékoztatott Kovács-Kendi Lehel-Zsolt az Erdélyi Kárpát Egyesület Székelyudvarhelyi Osztály vezetője.
Bővebben...
 
Mérleg: három arany, két ezüst, négy bronz Nyomtatás E-mail
2013. május 24. péntek 16:37
   A székelyudvarhelyi ISK szabadfogású birkózó csapata az elmúlt hét végén Sepsiszentgyörgyön részt vett az iskolás sportklubok és sportlíceumok országos szabadfogású birkózóbajnokság döntőjének az ifjúsági 2-es korosztály számára kiírt versenyén. A székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub 13 sportolóval volt jelen a megmérettetésen. A sepsiszentgyörgyi versenyre a csapatott Katona László, Bodrogi Csaba, Józsa Gábor, László Szabolcs edzők kísérték el.
Bővebben...
 
Fúvóstalálkozó és nárciszfesztivál Oklándon Nyomtatás E-mail
2013. május 22. szerda 17:06
   Oklánd község ad otthont május 25-én, vasárnap 11 órától a hagyományos a Homoródmenti Fúvóstalálkozónak és nárciszfesztiválnak. A fúvóstalálkozó szervezője Oklánd Polgármesteri Hivatala. Az esemény színhelye a Polgármesteri Hivatal előtti parkban felállított színpad - tájékoztatott Cseke Miklóstól Oklánd község polgármestere.
Bővebben...
 
Hangverseny a székely anyavárosban Nyomtatás E-mail
2013. május 22. szerda 17:05
   Székelyudvarhelyen a Székelyföldi Filharmónia szervezésében május 24-én, pénteken szimfonikus hangversenyre kerül sor - tájékoztatott Bodurian Ágota, a Székelyföldi Filharmónia művészeti titkára.
Bővebben...
 
47. Szejke Népzene és Néptáncfesztivál Nyomtatás E-mail
2013. május 22. szerda 17:05
   Székelyudvarhely és Szejkefürdő ad otthont május 24. és 26. között a 47-ik Szejke Népzene és Néptáncfesztiválnak - tájékoztatott Elekes Gyula a Művelődési Ház igazgatója. Az alábbiakban közöljük a fesztivál programját.
Bővebben...
 
Hagyományos termékeknek vására Udvarhelyen Nyomtatás E-mail
2013. május 22. szerda 17:04
   Székelyudvarhelyen a székely anyavárosban minden hónap utolsó szombatján hagyományos termékeknek vásárt rendezik a Márton Áron téren, a Patkóban. Mivel a téren felújítási munkálatok folynak a szokásos helyszínről a vásár színhelye, továbbra is a Városháza előtti úton lesz. A vásár május 25-én, szombaton 9-től 14 óráig tart nyitva. A következő vásárt június 29-én, szombaton tartják, reméljük a régi helyszínen a Patkóban. 
Bővebben...
 
Palánta és virágdömping az udvarhelyi piacon Nyomtatás E-mail
2013. május 22. szerda 17:01
   Tavaszutó havában járunk. Május harmadik keddjén a tavaszi évszaknak megfelelő volt a hőmérséklet Székelyudvarhelyen. Újra benépesült a városi zöldségpiac. Tudnivaló, hogy kedden a székely anyavárosban hetipiac van. A kellemes tavaszias idő kicsalogatta az embereket a városi piacra.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 21 / 3854
Minden jog fenntartva (c) Plusz Portál 2007-2013. A portált az Eventus Plus Egyesület működteti. Portál verzió 2.2 PP által kódolva.

A honlap Mozilla Firefoxra van optimalizálva!